Tuesday, 5 June 2012

Facebook

Peace Upon To You Guys..
Harini Ku nak share pasal facebook

Sekarang ni kalau cakap pasal facebook semua orang tau dan ada acount Facebook. Betol kan.??
(sape takde sila cucuk hidung anda dengan garfu).
ia diasaskan oleh seorang yang berbangsa YAHUDI pada tahun 2006 bernama 
Mark Zuckerberg (dgr citer da masuk Islam)

Hinggakan budak kecik umur 10tahun pun dah ade FB, zaman dah banyak berubah..

Zaman Ku kecik-kecik dulu mane nak ade Facebook ni.. Time kecik-kecik kitorang maen Beyblade(gasing) maen dalam kuali je n kereta Dash yang guna bateri dua bijik tu je..
N kalau yang advance sikit ade yang maen Kereta control yang ade wire tu
(blh kedepan n reverse je, belok kiri kanan tak boley)
atau Video Games kat tv (alaa yg guna tape mcm kaset yg bsr gedabak tu, tp ade SuperMario je)
PlayStation pun takde lagi time tu..

Back to da topic...

Pemimpin-pemimpin sekarang pun guna Facebook je sebagai platform untuk berinteraksi dengan rakyat termasuklah PM kita, DS Najib Razak sendiri siap ade dua FB (satu berbahasa Cina)
Ah Jib Gor dan Najib Razak.



Ketua Pembangkang, Anwar-Ibrahim pun ade juga FB tapi lebih kepada Twitter.
Berbanding PM yang lebih kepada FB dari Twitter  (ade jugak)


Tu baru citer pasal Pemimpin, tak masuk lagi Ulamak dan ahli Agama.. Ustaz-ustaz sekarang pun senang, nak berdakwah guna FB je.. Contohnya Ustaz Azhar Idrus (fenomena anak muda) dan Pemimpin juga Ulamak yang disegani Nik Abdul Aziz.



Tapi yang menjadi masalah apabila Mak korang sendiri ade Facebook,
time nak update status tu mesti rase "euww, mesti mak gua baca" kan.??
(Ku pun hadapi masalah yang same cam korang)

Tapi takpelah.. Pepandailah sendiri control ape yang nak di"Update" kat status tu nanti takut Mak korang baca.. Atau senangnya takyah ADD o APPROVE Mak korang.. hahahahaaa

*setiap link boleh di"click"

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...